Selectează o Pagină

Indiferent ca esti copil, adolescent, sau adult, atunci cand te apuci de skateboarding vei avea nevoie de un anumit echipament. Nu este vorba de nimic foarte complicat sau foarte costisitor – de fapt, cel mai complicat lucru va fi sa inveti, propriu-zis, sa mergi pe skateboard.

Insa cand va veni acel moment vei fi recunoscator ca te-ai pregatit asa cum trebuie. Afla din articolul de mai jos ce echipament iti trebuie cand vrei sa incepi sa mergi pe skateboard:

1. Skateboard-ul

Inainte de a face o achizitie, trebuie sa ai in vedere diferite aspecte:

  • Pretul skateboardului

Probabil nu ai nevoie de cel mai scump skateboard de pe piata, insa ai grija ca acesta sa fie de calitate. Materialele si constructia durabila a unui skateboard te va ajuta in procesul de invatare si iti vor permite sa faci trickuri mai precise.

  • Lungimea placii

Placile mai scurte, intre 31 si 31,8 inch iti permit sa executi flip tricks cu mai putin efort, in timp ce placile mai lungi ofera o mai buna stabilitate.

  • Latimea placii

Placile mai inguste, pana in 8,37 inch, sunt mai utile atunci cand faci trickuri mai tehnice, unde ai nevoie de precizie. Placile mai late iti vor oferi mai multa stabilitate dar si posibilitatea de a efectua mai usor trick-uri in care trebuie sa iti rotesti mult corpul.

  • Marimea si duritatea rotilor

Poti alege roti cu marimea intre 50 si 70 mm. Marimea va contribui la inaltimea placii, deci acorda atentie si acestui aspect. Duritatea roților va varia intre 76a si 103a, cele cu duritate scazuta fiind mai potrivite pentru invatarea trickurilor.

2. Echipamentul  de protectie

Vei avea nevoie de:

  • Casca

Nu multi skateboarderi folosesc casca, nici macar daca sunt incepatori. Acesta este un lucru foarte grav, deoarece casca te poate proteja de accidente cu urmari serioase. Nu subestima importanta ei deoarece, chiar si atunci cand vei cadea de pe skateboard, vei stii ca o parte delicata a corpului tau este protejata.  

  • Genunchiere, cotiere, protectii pentru palme

Genunchii, coatele si palmele sunt mereu expuse atunci cand mergi pe skateboard, si orice cazatura va afecta macar una dintre aceste zone. Din pacate, nu numai ca va fi dureros daca nu porti echipamentul de protectie, ci cazaturile pot rezulta chiar in fracturi. Tinand cont ca echipamentul de protectie nu este costisitor, chiar nu ai niciun motiv sa eviti achizitionarea de genunchiere, cotiere, si protectii pentru palme.

3. Adidasii

Cand inveti sa mergi pe skateboard, poti fi incaltat cu orice pereche de adidasi mai confortabili, care sa iti sustina si glezna. Insa daca incepi sa il utilizezi mai mult de o jumatate de ora pe zi, vei avea nevoie de adidasi aderenti, cu talpa plata si mai subtire, asa-numitii skate shoes.

Adidasii normali nu iti vor permite sa simti contactul cu placa atat de mult pe cat ar trebui si, prin urmare, vei avea mai putin control asupra skateboard-ului.

Sursa imagine – Pixabay

0
Ne-ar plăcea să citim părerea ta, lasă un comentariu.x

Pin It on Pinterest