Selectează o Pagină

Din momentul in care devii parinte, nevoile tale trebuie adesea sa vina pe locul doi dupa nevoile copiilor tai. Sa faci sport in mod regulat, ca parinte, devine o sarcina mult mai dificila.

Aceasta dificultate este valabila pentru parinti in general, indiferent daca se ajusteaza venirii pe lume a unui nou-nascut, sau sunt ocupati cu jobul, gestionarea activitatilor domestice si a activitatii copiilor. Pur si simplu, prioritatile unui cuplu se schimba atunci cand devin parinti, si chiar si persoanele care au avut un angajament puternic de a face sport inainte de a avea copii se vor lupta sa gaseasca timp constant pentru a se mentine in forma odata ce devin parinti.

Dar cand vine vorba de abandonarea activitatii fizice, efectele negative nu se revarsa doar asupra ta. Pe termen lung, sanatatea ta poate deveni precara, ceea ce inseamna ca nu vei fi suficient de sanatos incat sa participi pe deplin in viata copiilor, pe masura ce acestia cresc.

Fie ca esti mama sau tata, parinte al unui nou-nascut sau al unui adolescent, iata cateva …

Modalitati eficiente de a reincorpora exercitiile in viata ta si de a combate tendinta de a deveni sedentar:

1. Fii activ pe tot parcursul zilei.

Nu trebuie sa te transformi intr-un atlet pentru a ramane sanatos si puternic. Fie ca urci scarile, parchezi mai departe de destinatie, faci lucruri prin casa in fiecare zi sau cari cumparaturile de la piata, mergi pe jos de la scoala, toate aceste lucruri te vor ajuta sa te mentii in miscare.

2. Evita sa spui ca nu ai timp pentru sport

Desigur, copiii ocupa mult timp pe care il aveai anterior pentru tine. Insa nu trebuie sa petreci ore intregi la sala pentru a fi in forma. 20 de minute, zilnic, de exercitii cu greutatea corpului, cu greutati sau cu un aparat fitness precum un aparat de vaslit, care iti lucreaza intregul corp, sunt accesibile majoritatii oamenilor.

3. Defineste-ti prioritatile

Daca sportul nu pare o prioritate, schimba-ti aceasta mentalitate. Cu siguranta familia este o prioritate pentru tine si vrei sa ramai sanatos pentru cat mai mult timp pentru a fi alaturi de cei dragi. In acelasi timp, cu siguranta simti nevoia de sa iti dedici si tie putin timp.

In loc sa stai sa te uiti la televizor, fa cateva exercitii privind la televizor, spre exemplu, sau mergi la o plimbare.

4. Bazeaza-te si pe cei din jur

A avea un parinte, un prieten sau un vecin caruia ii poti incredinta ingrijirea copiilor tai iti va oferi oportunitatea de a face exercitii stiind ca cel mic este in siguranta. Totodata, poti incerca sa faci fitness in familie, alaturi de prieteni, sau de un grup pentru parinti.

In orice caz, este important sa gasesti in jurul tau ajutor, chiar si numai ca inspiratie pentru o viata activa.

Atunci cand nu esti singur/a cu siguranta vei gasi mai multa motivatie pentru a face miscare.

Sursa Imagine Rosemary Ketchum / Pexels

0
Ne-ar plăcea să citim părerea ta, lasă un comentariu.x

Pin It on Pinterest