Selectează o Pagină

Odata cu dezvoltarea mediului online este din ce in ce mai usor sa cumparam tot ce avem nevoie online, inclusiv jucariile pentru cei mici. Totodata, poate fi foarte dificil sa facem diferenta dintre jucariile reale si jucariile contrafacute, de calitate indoielnica, mai ales atunci cand cumparam online de la un comerciant necunoscut.

Achizitionarea de produse contrafacute este problematica din mai multe puncte de vedere. In primul rand, jucariile contrafacute pot fi nesigure pentru cei mici – fiind confectionate din materiale de calitate inferioara, cu parti ce se pot desprinde sau sparge usor, acestea pot fi daunatoare copiiilor in mai multe feluri (pielea celor mici se poate irita, se pot ineca cu componente etc.). Multi parinti care cumpara jucarii pe internet nu realizeaza ca jucariile contrafacute nu sunt testate si ar putea reprezenta un pericol real pentru copiii lor.

In al doilea rand, achizitionarea de produse contrafacute online este o pacaleala – cine vrea sa plateasca pretul produsului real pentru o imitatie ieftina, fie ca este vorba de un camion de jucarie sau de o consola pentru jocuri video?

Din pacate, producatorii de imitatii reusesc sa se infiltreze pe pietele online, si poate fi dificil sa iti dai seama in ce comercianti online sa ai incredere.

Totodata, exista o multime de motive pentru care am vrea sa cumparam online: este mai simplu si mai rapid decat colindatul magazinelor, putem gasi reduceri mai mari, avem nevoie de un cadou in ultimul moment, sau gasim un anumit produs exclusiv online.

Prin urmare, nu trebuie sa ne ferim de cumparaturile online, insa este necesar sa invatam anumite trucuri pentru a cumpara produse de calitate.

Iata cum poti proceda:

1. Cauta detalii suplimentare

Cumperi pentru prima data de la un comerciant online? Verifica prezenta online a comerciantului, cauta recenzii ale clientilor, si verifica daca au un website bine intretinut.

Descrierile incomplete ale produselor, pline de greseli gramaticale, fara fotografii, pot indica faptul ca un comerciant nu este de incredere sau nu isi ia afacerea si clientii in serios.

Pentru o trotineta copii, spre exemplu, este necesar sa gasesti pe site-ul comerciantului informatii despre dimensiunile si greutatea produsului, greutatea suportata de aceasta, si mod de asamblare, cel putin.

2. Alege siguranta in locul economiilor

Cand vine vorba de siguranta copiilor, calitatea verificata ar trebui sa depaseasca intotdeauna pretul redus. Daca pretul este prea bun pentru a fi adevarat, probabil produsul este un fals si, desi poate fi atragator, o imitatie sau chiar o alternativa mai ieftina ar putea fi nesigura.

3. Respecta recomandarea de varsta

Chiar daca consideri ca cel mic are inteligenta avansata pentru varsta sa, este bine sa respecti recomandarea de varsta pentru jucarii pentru ca acestea sunt clasificate pe baza abilitatilor sale la o anumita varsta.

Spre exemplu, un copil cu varsta de trei ani ar putea fi in real pericol daca i se ofera o jucarie cu componente mici, pe care le-ar putea inghiti.

0
Ne-ar plăcea să citim părerea ta, lasă un comentariu.x

Pin It on Pinterest