Selectează o Pagină

Fie ca esti parinte, bunic, matusa, unchi, etc. sau un prieten de familie, daca in viata ta exista un copil intre 3 si 5 ani, probabil te-ai intrebat, macar o data, ce jucarie sa ii cumperi celui mic. Desigur, ambalajele jucariilor indica, de cele mai multe ori, varsta pentru care acestea sunt potrivite insa nu toate sunt, de fapt, cu adevarat distractive si utile pentru dezvoltarea celor mici.

Copiii cu varsta intre 3 si 5 ani sunt foarte mobili, debordand de energie si curiozitate. Incepand cu varsta de 3 ani incep sa inteleaga mai bine ce se petrece in jurul lor, sa socializeze mai mult cu cei de aceeasi varsta, si sa isi dezvolte echilibrul si coordonarea.

In acelasi timp, pentru ca tind sa exploreze destul de mult insa nu au, inca, experienta si capacitatea de a prevedea pericolul, au nevoie de supraveghere si, in functie de activitatea practicata, de echipament de protectie.

Iata, mai jos, cateva…

Idei de jucarii pentru copiii cu varste cuprinse intre 3 si 5 ani

1. Jucarii care il ajuta sa isi consume energia

Uneori, mersul pe jos pur si simplu nu este suficient pentru un copil de aceasta varsta, asa ca il vei vedea sarind si facand tot felul de scheme si miscari interesante.  

Pentru a-i concentra atentia pe un singur obiect si a-l ajuta sa se miste eficient, ofera-i o pereche de role, o trotineta copii, o bicicleta (nu uita de casca, genunchiere, cotiere si manusi) sau, daca are unde sa le foloseasca, mingi pentru diferite sporturi, coarda de sarit, sau palete de badminton.

2. Jucarii care il ajuta sa isi exprime creativitatea

La fel ca si adultii, copiii exploreaza atat lumea interioara cat si pe cea exterioara atunci cand isi exprima creativitatea.

Pentru a-i stimula aceasta abilitate ii poti darui carti de colorat, pasta de modelat, instrumente muzicale, seturi de vopsele, tablete de desenat pentru copii, o tabla pe care poate scrie cu creta sau, pentru un plus de creativitate, ii poti vopsi un perete din casa cu vopsea cu efect de tabla de scris. ( vezi pe Noriel asemenea jucarii, sau fii pe faza cu reducerile si codurile de reducere Noriel )

Astfel va putea mazgali pe pereti cat doreste, fara sa le dea parintilor batai de cap!

3. Jucarii care ii stimuleaza curiozitatea

Curiozitatea se afla la baza invatarii si, de aceea, este foarte important sa fie stimulata de la varste mici prin jucarii creative.

In ce priveste jucariile care stimuleaza curiozitatea copiilor ai o multime de optiuni: seturi ce le permit sa faca diferite experimente, jucarii din mai multe componente ce le permit copiiilor sa vada interiorul cladirilor, sa descopere dinozauri in nisip, sau chiar sa exploreze interiorul corpului uman, puzzle-uri, kituri de crestere a plantelor sau seturi de constructie mai neobisnuite, cu diferite forme.

Este bine de retinut si ca, la aceasta varsta, copiii incep sa aiba propriile preferinte deci este o idee buna sa ii intrebi chiar pe ei ce si-ar dori.

Sursa imagine Shirota Yuri / Unsplash

0
Ne-ar plăcea să citim părerea ta, lasă un comentariu.x

Pin It on Pinterest