Selectează o Pagină

Un lucru pe care ar trebui să îl învățăm cu toții, încă de la o vârstă fragedă, este că suntem toți unici, în felul nostru, și tocmai asta ne face să aducem în lume propria bucățică tipică de magie. Însă acest lucru este valabil nu doar pentru personalitatea noastră, ci și pentru forma corpului.

Iar posibilitatea de a determina ce formă are corpul tău, te va ajuta să îți alegi cele mai potrivite rochii si haine pentru silueta ta.

Să vedem în primul rând care sunt principalele forme cu care te poți identifica:

Clepsidră

Această figură este perfect proporționată, fiind un exemplu ideal de armonie, șoldurile fiind egale cu umerii și bustul, talia fiind mai mică. Elementul principal pe care trebuie să pui accentul în acest caz este talia.

Tip ideal de rochii – rochii ce au gâtul în V sau sunt tăiate în talie. În cazul în care rochia ta nu are vreun element principal în zona taliei, nicio grijă, poți complementa acest fapt printr-o curea lată.

Ce rochii să eviți – rochiile drepte, ce nu evidențiază talia, rochiile foarte largi care îți vor distorsiona proporțiile.

Formă de pară (sau triunghi)

Se consideră că este cea mai feminină formă de care te poți bucura, umerii fiind înguști, bustul mediu și șoldul puțin mai lat, ieșind în evidență.

Tip ideal de rochii – optează pentru rochii ce aduc detalii în zona bustului, compensând astfel proporțiile. Poți opta de asemenea pentru rochii tăiate în talie, ce devin vaporoase în zona șoldurilor.

Ce rochii să eviți – rochiile fără formă, drepte, care nu își vor evidenția punctele forte. De asemenea, dacă alegi o rochie mulată în zona șoldurilor, să fii conștientă că în majoritatea cazurilor nu se va potrivi și la bust, având nevoie de ajustări.

Figura atletică

Visul oricărei femei de tip clepsidră: șolduri mai puțin late decât umerii. În acest caz însă nu vei avea linia taliei evidențiată iar elementul principal îl vor reprezenta umerii.

Tip ideal de rochii – rochiile ce vor aduce un echilibru în silueta ta, din punctul de vedere al șoldurilor. Rochiile drepte, fără vreo formă clar definită vor oferi volum la șolduri, fără a-ți evidenția inutil umerii. Poți opta pentru volane la șolduri.

Ce rochii să eviți – rochiile fără bretele sau cu bretele de tip spaghete, ce nu îți oferă suportul de care ai nevoie.

Siluetă de măr (sau rotundă)

Această siluetă are punctul culminant în zona taliei, având în general umeri înguști și picioare subțiri. De asemenea, nici în zona șoldului nu vom observa proeminențe.

Tip ideal de rochii – orice tip de rochie ce atrage atenția asupra părții superioare a corpului tău, rochiile cu talie lăsată sau curea în talie, rochiile drepte ce tind să ascundă zona taliei.

Ce rochii să eviți – rochiile ce evidențiază zona taliei, cum ar fi cu partea superioară mulată.

Oare în care dintre siluetele menționate mai sus te-ai regăsit și ce tip de rochii vei achiziționa la următoarea ta escapadă de shopping?

Pentru a-ți veni în ajutor, Crazy-Deals.ro ți-a pregătit o mică surpriză, anume un cod reducere Answear, care îți va permite să alegi rochia ce îți evidențiază cel mai bine silueta. Deoarece, nu uita, toți suntem unici și merităm să strălucim prin propria magie!

0
Ne-ar plăcea să citim părerea ta, lasă un comentariu.x

Pin It on Pinterest