Selectează o Pagină

Care sunt cele mai prietenoase orase cu biciclistii, in 2022? Cat de pregatite sunt unele dintre cele mai frumoase orase ale lumii pentru biciclisti?

Daca esti pasionat de ciclism si vrei sa calatoresti pe bicicleta, iata pentru ce orase iti poti cumpara o bicicleta pliabila, cu care poti calatori:

10. Helsinki

Cu o infrastructura impresionanta dedicata biciclistilor, ce insumeaza peste 1,000 de kilometri si zone speciale in care prioritari sunt biciclistii, Helsinki este privit drept unul dintre cele mai sigure orase pentru biciclisti. In plus, cei care folosesc bicicleta sunt incurajati prin gratuitati – de exemplu, pot calatori cu trenul, alaturi de bicicleta, fara sa plateasca o taxa suplimentara.

9. Vienna

Vienna se afla in acest top din mai multe motive – printre cele mai importante se numara posibilitatea de a inchiria, gratuit, biciclete cargo, de a merge pe benzi speciale si a parca in locuri speciale pentru biciclisti.

8. Paris

In ultimii ani, capitala franceza a facut anumite schimbari in favoarea biciclistilor urbani, de la crearea unui sistem ce rasplateste transportul alternativ la extinderea retelei de benzi speciale pentru biciclisti. Exista, inca, o nevoie de mai multe spatii de parcare pentru biciclete.

7. Oslo

Cu un plan pe 10 ani dedicat imbunatatirii conditiilor pentru biciclisti, Oslo a reusit, pana in prezent, sa creeze mii de spatii de parcare pentru biciclisti si sa elibereze o portiune din jurul centrului orasului astfel incat biciclistii si pietonii sa aiba mai multa libertate de miscare.

6. Bordeaux

Bordeaux se afla intr-un proces continuu de imbunatatire a conditiilor pentru biciclisti, creand spatii noi de parcare pentru biciclete cargo, benzi speciale pentru biciclete, si oferind acces facil la biciclete angajatilor orasului.

5. Strasbourg

Strasbourg este un oras prietenos cu biciclistii insa fondurile pentru proiectele dedicate acestora sunt destul de reduse. Cu toate acestea, diferite initiative din partea localnicilor au asigurat spatii mai ample pentru ciclisti in zonele istorice si turistice.

4. Antwerp

In acest oras a fost extinsa reteaua de drumuri pentru biciclisti in zonele rurale, dar si zonele de parcare pentru biciclete. Pentru a limita accidentele dintre masini si biciclete, a fost redusa viteza pentru masini pe majoritatea strazilor din oras.

3. Utrecht

In top 3 se afla Utrecht, datorita investitiilor in benzi speciale pentru e-biciclete, sisteme smart de ghidare a traficului si un numar impresionant de locuri de parcare pentru biciclete – peste 50,000 in intregul oras.

2. Amsterdam

In acest oras numarul de ciclisti este in continua crestere, iar administratia locala face eforturi pentru a le oferi spatii speciale si a-i mentine in siguranta. Aceste obiective sunt realizate, printre altele, prin crearea de locuri de parcare speciale, construirea unui pod special pentru ciclisti, si extinderea benzilor deja existente.

1. Copenhaga

Cel mai prietenos oras pentru ciclisti ramane Copenhaga, care se afla pe locul 1 inca din 2015, deoarece investeste constant in confortul si siguranta ciclistilor prin extinderea si imbunatatirea infrastructurii dedicate acestora.

Photo by Pixabay: https://www.pexels.com/photo/architecture-bicycles-bike-bridge-415388/

0
Ne-ar plăcea să citim părerea ta, lasă un comentariu.x

Pin It on Pinterest