Selectează o Pagină

Sufrageria este inima unei locuințe, prin amenajarea livingului ținând cont de proprile gusturi și de anumite regului legate de potrivirea dintre toate elementele prezente în încăpere, poți creea cel mai potrivit spațiu pentru tine și familia ta.

În acest articol, vom explora câteva stiluri de amenajare pentru living și vom oferi sfaturi practice despre cum să integrezi armonios piesele de mobilier în aceste spații.

STILURI DE AMENAJARE:

Clasic:

Sufrageriile cu un stil clasic emană eleganță și rafinament. Pentru a crea o atmosferă rafinată, alege piese de mobilier cu finisaje care imită lemnul, tapițerii textile și accente aurii (ex: feroneria mobilierului sau a corpurilor de iluminat). Un șemineu ornamental sau o măsuță de cafea cu ornamente sculptate sunt alegeri ideale.

Minimalist:

Dacă preferi un design modern și simplu, optează pentru mobilier cu linii curate și culori neutre. Canapelele modulare și mesele de cafea cu forme geometrice sunt perfecte pentru a crea un aspect minimalist și funcțional. Adaugă accesorii metalice pentru un plus de strălucire.

amenajare pentru living minimalist

Fusion:

Stilul fusion în amenajarea interioară a livingului reprezintă o combinație îndrăzneață de elemente provenite din stiluri de design aparent incompatibile, dar care reușește să păstreze integritatea și armonia în decorul spațiului de trai. Admirat în special de către cei cu o viziune creativă, acest stil permite imaginației să exploreze și să preia detalii din diverse stiluri ale designului interior, sfidând stereotipurile convenționale și creând propriile reguli.

Este o expresie liberă a individualității în zona de living, unde coexistența a diverselor influențe contribuie la crearea unui mediu diversificat și autentic, cu o identitate distinctă și fermecătoare. Livingul fusion devine astfel un plin de personalitate.

Boho Chic:

Stilul boho chic în amenajarea interioară a livingului reprezintă o combinație liberă și îndrăzneață de texturi, culori și accesorii. Alege canapele cu huse colorate, covoare orientale și perne decorative pentru a crea un mediu vibrant. Integrarea plantelor în decor adaugă o notă de prospețime și aduce un element natural în zona de zi. Boho chic îmbrățișează diversitatea și originalitatea, încurajând utilizarea liberă a obiectelor și elementelor care aduc personalitate în living.

Astfel, livingul devine un loc în care se contopesc cu armonie. Deși o să pară că acest stil încarcă camera, piesele de mobilier nu sunt multe și de mari dimensiuni. Acestea sunt așezate în puncte cheie pentru a fi funcționale și decorate cu diverse obiecte după bunul plac. De exemplu mobilierul pentru living se rezumă la o comodă tv și eventual la 2 dulapuri de tip soldat așezate separate.

Scandinavian:

Inspirat din designul nordic, stilul scandinav aduce luminozitate și simplitate în sufragerie. Mobilierul cu finisaje albe sau deschise, împreună cu accesorii din lemn, crează un mediu luminos și aerisit. Adaugă lumânări și plante pentru căldură.

amenajare pentru living stil scandinavian

Industrial:

Sufrageria industrială este definită de aspectul său robust, inspirat de spațiile de tip fabrică și ateliere. Structurile metalice, finisajele brute și detaliile aspre sunt caracteristici definitorii ale acestui stil. Acest stil integrează mobilierul cu linii simple într-un decor industrial.

amenajare pentru living stil industrial

Cum să Integrezi Piesele de Mobilier:

În calitatea sa de sanctuar al conviețuirii și relaxării, sufrageria merită o atenție deosebită în ceea ce privește designul interior. În această călătorie către estetică și funcționalitate, descoperim cum să integrezi cu măiestrie piese de mobilier pentru a transforma acest spațiu într-o expresie autentică a gusturilor și stilului tău personal.

Acum că am explorat câteva dintre cele mai cunoscute stiluri de amenajare ne vom concentra pe cum să împletești armonios elementele specifice fiecărui stil într-un tablou coerent și plin de caracter în sufrageria ta. Prin sfaturi practice și idei inspiratoare, vom deschide ușile către un design interior care nu doar să încânte privirea, ci și să creeze un mediu confortabil și să reflecte personalitatea ta unică.

Planificare Spațială:

Începe prin a măsura spațiul și planifica amplasarea pieselor de mobilier. Asigură-te că există suficient spațiu pentru circulație și că piesele se integrează armonios în designul general. În cazul în care dimensiunile nu sunt standard, cea mai potrivită soluție este un mobilier de living cu corpuri modulare. Conceptul modular îți va permite să achiziționezi piese de mobilier separate și să le configurezi în funcție de spațiul și necesitățile tale (poți să achiziționezi comode tv, dulapuri de living, corpuri suprapozabile).

Paleta de Culori:

Alege o paletă de culori armonioasă pentru a asigura o atmosferă plăcută. Poți adăuga culori accent prin perne, tablouri sau alte accesorii. Combinațiile nu trebuie să depășească 3 culori.

Texturi și Materiale:

Amestecă texturi și materiale pentru a adăuga adâncime și interes vizual. De exemplu, combinați lemnul cu sticlă sau metalul. Amestecul de finisaje cu texturi și culori diferite poate să reflecte personalitatea ta și să creeze un spațiu confortabil.

Personalizare:

Adaugă piese de mobilier care reflectă personalitatea ta și îți aduc bucurie. Poți alege piese clasice sau moderne, în funcție de ceea ce îți dorești.

Lumina Ambientală:

Lumina joacă un rol crucial în crearea unei atmosfere plăcute. Alege lămpi de podea, candelabre sau lampadare pentru a completa designul și a adăuga un plus de confort. În plus, poți șă iei în considerare și mobilierul cu sisteme de iluminare interioară.

Prin explorarea și integrarea atentă a diverselor stiluri de living, poți transforma sufrageria într-un spațiu care îți reflectă cu adevărat personalitatea și adaugă valoare estetică întregii locuințe. Experimentează cu piese de mobilier și accesorii pentru a crea un mediu care să te încânte și să te facă să te simți acasă.

Recomandarea mea: Descoperă mobilierul de calitate de la Mobiro.ro – producător de mobilier din PAL si MDF, pentru bucătărie, dormitor si living din Maramureș.

Pro Tip: vizitează pagina Mobiro pe Crazy-Deals.ro si asigura-te ca  nu ratezi nici un cod de reducere sau promotie. Poti face economii considerabile!

0
Ne-ar plăcea să citim părerea ta, lasă un comentariu.x

Pin It on Pinterest