Selectează o Pagină

Ai putea sa stai pe internet zile intregi pentru a gasi inspiratie pentru reorganizarea casei, insa adevarul este ca internetul este un loc mult prea vast pentru a putea sa extragi, usor, principii simple cu ajutorul carora sa iti transformi casa in spatiul confortabil creat special pentru tine.

Urmeaza sfaturile de mai jos pentru a aduce mai multa bucurie in casa ta:

1. Nu te teme de culoare

Studiile arata ca culoarea joaca un rol enorm in felul in care te simti in spatiul casei tale. Daca iti doresti o casa care sa-ti aduca bucurie, fa-ti timp pentru a descoperi ce culori te relaxeaza sau te anima si integreaza-le in decorul tau. Desigur, cea mai evidenta modalitate de a face acest lucru este sa iti vopsesti peretii. Dar notele de culoare in perne, paturi, covoare si decoratiuni, cu un fundal neutru al peretilor albi, gri, sau crem au un impact la fel de mare.

2. Alege texturi placute

Alege o varietate de materiale textile moi, cum ar fi lana, casmirul, tricotajele sau catifeaua. Stratificarea acestor texturi prin perne, paturi si covoare este o modalitate subtila de a-ti dinamiza casa.

3. Planifica amplasarea mobilierului

Nu vei simti niciodata senzatia acea de multumire in ce priveste spatiul tau daca mobilierul nu este amplasat logic sau te incomodeaza. Este necesar sa masori cu atentie inainte de a cumpara mobilier si sa vizualizezi modul in care mobila va schimba incaperea (spre exemplu – blocheaza lumina sau calea de acces, sau dimpotriva?).

4. Organizeaza spatiul si pentru functionalitate si pentru placere

O casa fara dezordine este o casa nelocuita. Insa ordinea poate fi usor de restabilit daca fiecare lucru are spatiul sau dedicat. Daca nu ai mereu timp sa pui totul la loc, foloseste cosuri (pentru rufe, jucarii, cosmetice) pentru a putea restabili ordinea temporar.

Ai o camera libera sau o camera spatioasa? Ia in considerare transformarea spatiului suplimentar intr-un spatiu pentru recreere, unde poti depozita carti, cateva jocuri de societate, si chiar o masa biliard de dimensiuni clasice sau de dimensiuni reduse, daca spatiul nu iti permite.

5. Lumineaza spatiul

Iluminatul te poate seduce, te poate trezi sau te poate adormi! De aceea, este important sa iti luminezi – sau intuneci – casa in diferite moduri (perdele, draperii, aplice, lampi de podea, lampi de masa, iluminat de lucru, iluminat de deasupra capului etc) cu cele mai bune nuante pentru casa ta si functia camerei.

Observa cum este spatiul tau iluminat in prezent, pentru a-ti da seama cum iti afecteaza activitatile zilnice. Vizionarea unui film este dificila din pricina luminii naturale prea puternice? Ai suficienta lumina pentru citit, sau pentru gatit in bucatarie? Dar pentru coltul tau de citit? Daca optezi sa iti cumperi o masa de biliard pentru acasa, nu uita de iluminatul de deasupra, care te va ajuta sa joci mai bine. 

Photo by Henry & Co.: https://www.pexels.com/photo/black-steel-welcome-hanging-signage-1406282/

0
Ne-ar plăcea să citim părerea ta, lasă un comentariu.x

Pin It on Pinterest