Selectează o Pagină

Cand vine iarna, o multime de biciclisti intra in hibernare. Dar, cu pregatirea si mentalitatea potrivite, mersul pe bicicleta, iarna, poate fi plin de satisfactii. Schimbarea navetei cu masina pe naveta cu bicicleta, in sezonul rece, este posibila. Pregatit asa cum se cuvine, te vei feri de trafic, vei face cardio si vei arde un numar ridicat de calorii. Vei ajunge la orice destinatie plin de energie, cu satisfactia ca ai depus efort pentru sanatatea ta, si ai protejat planeta de poluare, in acelasi timp.

Un alt plus este ca pistele de biciclete si potecile care sunt aglomerate vara sunt transformate, devenind libere in timpul iernii. Insa care sunt lucrurile de care ai nevoie pentru a pedala pe bicicleta de oras, fara griji, chiar si iarna?

Urmatoarele sfaturi te pot ajuta sa continui sa mergi pe bicicleta si in lunile de iarna:

Ciclismul de iarna nu trebuie abordat ca „totul sau nimic”

Incepe incet pentru a-ti dezvolta increderea, a-ti imbunatati abilitatile si a-ti testa limitele fara sa iti fie afectat entuziasmul. Daca ai o naveta lunga pana la birou, spre exemplu, ia transportul public pentru o parte din drum. O bicicleta pliabila poate fi utila in acest sens pentru ca este usor de transportat in metrou sau autobuz.

Daca vrei sa eviti transportul in comun, poti sa utilizezi masina proprie pentru o portiune din drum sau sa convingi un coleg sa te ia cu masina dintr-o anumita locatie pana la care sa mergi pe bicicleta. Parcarea si mersul cu bicicleta in restul drumului scurteaza calatoria si iti va permite sa eviti segmentele periculoase de naveta.

Alege bicicleta potrivita

Bicicletele concepute pentru a fi folosite atat pe trotuar, cat si pe pamant sunt mai bune in conditii alunecoase, dar orice bicicleta pe care o folosesti in alte anotimpuri poate fi adaptata pentru plimbare pe timp de iarna.

Gheata si murdaria se acumuleaza mai repede pe transmisii in timpul iernii, iar sistemele de suspensie sunt mai lente la temperaturi scazute, asa ca unii oameni prefera sa mearga pe o bicicleta mai simpla. Pentru franarea pe vreme umeda, o bicicleta cu frane pe disc functioneaza mai bine decat una cu frane pe janta.

Indiferent de bicicleta pe care o ai, o poti configura pentru conditii de iarna. Iluminatul si anvelopele sunt cele mai importante considerente (vorbim despre ele mai jos). Adauga aparatoare pentru a te proteja impotriva zapezii stropite de anvelope, a apei si a noroiului

Fii cat mai vizibil

Lumina zilei este trecatoare in timpul iernii, asa ca pregateste-te sa pedalezi si pe intuneric sau conditii scazute de lumina. Asta inseamna sa ai pe bicicleta lumini stralucitoare si haine si alte elemente reflectorizante. Bateriile se consuma mai repede in frig, asa ca incarca complet bateriile inainte de orice calatorie si poarta cu tine baterii de rezerva pentru luminile nereincarcabile.

Verifica si regleaza presiunea in anvelope

Circulatia cu anvelope umflate pana la limitele inferioare ale gamei lor pune mai multa suprafata in contact cu drumul, imbunatatind tractiunea. O anvelopa „mai moale” absoarbe, de asemenea, denivelarile, ceea ce te ajuta sa mentii controlul daca lovesti o groapa sau o zona accidentata.

0
Ne-ar plăcea să citim părerea ta, lasă un comentariu.x

Pin It on Pinterest