Selectează o Pagină

Atunci cand cumperi jucarii pentru copii, procesul este destul de simplu: te vei orienta, bineinteles, după preferintele copilului si dupa bugetul personal. Atunci când vine vorba, insa, de un obiect precum o trotineta, lucrurile devin usor mai complicate.

In primul rand, este necesar sa te asiguri ca cel mic isi poate tine echilibrul pe o trotineta. Pentru a verifica, este bine sa mergi la un magazin unde copilul poate incerca o trotineta. In orice caz, este bine sa stii ca nu este dificil de mers pe trotineta nici pentru copiii mai mici si ca, in general, pot folosi trotineta chiar si copiii de 3-4 ani.

Daca cel mic isi poate tine bine echilibrul pe trotineta, poti sa iei in considerare achizitionarea uneia.

Iata care sunt…

Aspectele carora trebuie sa le dai atentie atunci cand alegi o trotineta copii :

1. Dimensiune

Dupa ce te-ai asigurat ca cel mic are abilitatile necesare manuirii unei trotinete, trebuie sa ii cumperi o trotineta pe masura lui. Este posibil sa fii tentat sa ii iei una de dimensiuni mai mari, deoarece te vei teme ca cel mic creste repede, si trotineta nu i se mai potrivi in curand. Insa, daca ii cumperi o trotineta prea mare, va fi in pericol sa piarda controlul si sa aiba accidente. Chiar daca ii cumperi tot echipamentul de protectie de care are nevoie, cazaturile de pe trotineta tot vor fi neplacute.

2. Material

Pe piata vei gasi o multime de modele de trotinete, confectionate atat din plastic cat si din aluminiu. Bineinteles, cele din aluminiu vor fi mai scumpe insa nici cele de plastic nu sunt, neaparat, de ignorat. Totul depinde de calitatea constructiei si a plasticului in sine. Daca nu esti sigur ce material sa alegi, ghideaza-te dupa recenziile online sau dupa indicatiile angajatilor din magazinele care vand trotinete.

3. Rotile

Daca stii ca cel mic intentioneaza sa mearga cu trotineta frecvent, este important ca si rotile sa fie de calitate. De obicei rotile unei trotinete sunt confectionate din plastic dur insa durabilitatea lor va varia, si este firesc sa gasesti trotinete cu roti durabile la un pret usor mai mare.

4. Tija si manerul

Tija trotinetei trebuie sa fie ajustata astfel incat manerul sa fie paralel cu zona dintre solduri si talie, atunci cand copilul este urcat pe suportul pentru picioare. Astfel copilul va avea cea mai confortabila pozitie si cel mai mult control pe trotineta. Inainte sa cumperi o trotineta, daca o incerci intr-un magazin specializat, asigura-te ca mecanismul de ajustare este simplu de folosit si ca ramane in pozitia in care vrei sa stea.

5. Mecanismul de pliere

Acesta este mai putin important pentru copil si mai important pentru tine, ca parinte. Vei avea nevoie sa depozitezi trotineta atunci cand nu este folosita, si un sistem bun si simplu de pliere va face depozitarea mult mai usoara, mai ales cand nu ai mult spatiu la dispozitie.

 

Sursa Imagine  Allan Mas from Pexels

0
Ne-ar plăcea să citim părerea ta, lasă un comentariu.x

Pin It on Pinterest