Selectează o Pagină

O buna parte din caloriile pe care le consumam sunt utilizate pentru functionarea normala a organismului. Mai exact, ardem pana la 1800 de calorii in repaus. De aceea, nu este necesar sa facem eforturi foarte mari pentru a arde calorii, atata timp cat avem o dieta echilibrata.

Rata la care ardem calorii difera de la individ la individ, in functie de inaltimea si greutatea noastra, metabolism, durata si intensitatea exercitiului, si anumite medicamente pe care le luam.

Totodata, numarul de calorii arse prin sport nu difera foarte mult de la persoana la persoana. Ne putem ghida, in majoritatea cazurilor, dupa datele existente cu privire la media de calorii arse de diferite activitati fizice.

Iata mai jos o lista care detaliaza numarul de calorii arse prin diferite tipuri de exercitii:

Alergatul

Activitatea cardio este cunoscuta drept o modalitate rapida de a arde un numar destul de ridicat de calorii. In functie de greutate si de viteza cu care alearga, o persoana poate arde intre 280 si 520 de calorii in 30 de minute.

Sprinturile, adica alergarea cu viteza maxima pe distante scurte, pot conduce la arderea a pana 350 de calorii.

Mersul pe bicicleta

Intr-o ora de mers pe bicicleta putem arde intre 400 si 700 de calorii pe ora. Desigur, numarul de calorii este mai mare atunci cand depunem mai mult efort, spre exemplu atunci cand pedalam pe o bicicleta de munte, in natura.

Yoga

O sesiune intensa de yoga poate ajuta la arderea a pana la 460 de calorii.  Desi suna promitator, yoga nu este una dintre cele mai eficiente metode de a arde calorii pentru ca, intr-o sesiune de intensitate medie, cu durata de 30 de minute, veti arde, in medie, aproximativ 150 de calorii.

CrossFit

O sesiune de CrossFit poate fi foarte intensa si, prin urmare, putem arde pana la 260 de calorii in numai 20 de minute. Insa si aici, numarul de calorii arse vor varia in functie de intensitatea antrenamentului si de greutatea persoanei care il efectueaza.

HIIT

HIIT (High Intensity interval training) este un antrenament cu o intensitate foarte mare, efectuat intr-un timp destul de scurt. Este mai potrivit persoanelor cu o conditie fizica destul de buna. Cei care se pot antrena atat de intens pot arde pana la 450 de calorii in 30 de minute.

Squash

Squash poate fi jucat rapid si intens, ceea ce inseamna ca ne poate ajuta sa ardem pana la 500 de calorii in 45 de minute. Bineinteles, pentru cei mai experimentati si cu o conditie fizica buna acest numar poate creste usor. 

Aerobicul in apa

Aerobicul in apa este recomandat celor care cauta un mod de a arde calorii fara a le fi afectate articulatiile. In medie, o ora de aerobic in apa poate arde intre 200 si 500 de calorii, in functie de intensitatea exercitiilor.

Sunt curios , tu ce tip de exerciii faci pentru a arde calorii? Fii curajos/a si lasa un comentariu in sectiunea de comentarii.

0
Ne-ar plăcea să citim părerea ta, lasă un comentariu.x

Pin It on Pinterest