Selectează o Pagină

Trecand prin sala de sport sau cautand o solutie de fitness pentru acasa, este aproape imposibil sa nu dai peste o masinarie coplesitoare, care pare o combinatie de bicicleta si masina de alergat: bicicleta eliptica. Cu aspectul ei intimidant, este un aparat pe care multi dintre noi nu il intelegem cu adevarat. Insa, in cele ce urmeaza, imi propun sa va familiarizez cu aceasta, explicandu-va ce este, ce tipuri exista si ce exercitii puteti realiza cu ea.

Povestea mea cu bicicleta eliptica a inceput cu cativa ani in urma, cand mi-am propus sa-mi transform stilul de viata si sa incep sa ma antrenez in mod regulat. Intr-un moment de inspiratie, am achizitionat una pentru acasa. Si pot spune ca este o decizie pe care nu am regretat-o niciodata. Am ales pentru asra magazinul Sportist.ro, unde puteti gasi o gama variata de astfel de echipamente, la preturi decente.

Bicicleta eliptica, desi ar putea fi perceputa ca fiind futurista, este, de fapt, un aparat de exercitii cu o istorie care dateaza inca din anii ‘90. A fost conceputa pentru a simula miscarea naturala a corpului in timpul mersului, alergarii sau urcarii treptelor dar intr-un mod care sa reduca la un minimum impactul asupra articulatiilor. In aceasta privinta, ea este ideala pentru oricine cauta un antrenament de intensitate medie sau inalta si care doreste sa evite stresul cauzat de activitati de impact mai mare, precum alergatul.

In ceea ce priveste tipurile de biciclete eliptice, acestea pot fi clasificate in functie de locul unde se afla volanta: anterioare, posterioare si duble, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale.

Bicicletele eliptice cu volanta anterioara sunt cele mai comune si sunt recunoscute pentru fluiditatea miscarii pe care o ofera.

– Pe de alta parte, cele cu volanta posterioara sunt mai compacte si adesea mai ieftine, oferind o traiectorie de miscare mai circulara.

– In fine, cele duble va permit sa lucrati mai intens pe partea superioara a corpului.

Iar daca va intrebati ce exercitii puteti face cu o bicicleta eliptica, va pot spune ca posibilitatile sunt variate. Aceasta nu numai ca lucreaza pe aproape toate grupele musculare dar va permite si sa va adaptati antrenamentul in functie de obiectivele pe care vi le impuneti. Puteti face exercitii de rezistenta, antrenamente de interval de intensitate inalta (HIIT) sau pur si simplu sa va tonifiati corpul intr-un ritm mai calm dar eficient.

Desi bicicleta eliptica are multe beneficii, este important sa retineti ca succesul oricarui program de antrenament depinde de cosecventa si de combinarea activitatii fizice cu o alimentatie echilibrata. In plus, desi este mai usoara pentru articulatii, este totusi recomandat sa incepeti cu perioade scurte de antrenament si sa cresteti treptat intensitatea si durata.

Putem spune intr-o scurta concluzie ca bicicleta eliptica este un instrument extraordinar pentru a va imbunatati starea de sanatate si forma fizica, oferindu-va posibilitatea de a va antrena acasa, in propriul ritm. Fie ca sunteti un incepator sau un veteran al fitnessului, sunt convins ca aceasta poate fi o adaugare valoroasa la rutina voastra de exercitii fizice. Indraznesc sa spun ca, odata ce ati incercat-o, s-ar putea sa nu mai vreti sa va intoarceti la bicicleta traditionala sau la banda de alergat.

Fotografie de la Ketut Subiyanto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/fitness-intre-inere-fizica-butoane-calarie-4853879/

0
Ne-ar plăcea să citim părerea ta, lasă un comentariu.x

Pin It on Pinterest