Selectează o Pagină

Antrenamentele care utilizeaza kettlebell sunt o modalitate excelenta de a-ti tonifia corpul si de a-ti dezvolta forta si puterea. Kettlebell-ul este o greutate fitness dinamica, putand fi utilizata pentru a lucra majoritatea muschilor.

Desi programele de fitness ce presupun utilizarea unui kettlebell au castigat popularitate în ultimii ani, kettlebell-ul este adesea considerat interschimbabil cu ganterele. Asadar, sa discutam, mai intai, despre diferentele dintre kettlebell si gantere.

Kettlebell versus gantere

Ai putea crede ca un kettlebell este o greutate la fel ca ganterele, doar cu o alta forma. Este adevarat ca sunt similare in unele aspecte insa atat forma cat si modul de functionare sunt diferite. Manerul in forma de U al kettlebell-ului schimba modul in care greutatea iti afecteaza exercitiile, din cauza centrului de greutate. Kettlebell-ul te obliga sa ai mai mult control asupra greutatii, ceea ce ganterele nu fac.

Prin urmare, cu un kettlebell poti obtine un antrenament mai intens, in care iti folosesti mai mult intregul corp. Pe de alta parte, ganterele sunt recomandate pentru miscari mai izolate unde ai nevoie de multa putere, si iti ofera mai multa stabilitate.

Iată, mai exact, cateva dintre beneficiile specifice antrenamentului cu kettlebell:

  • imbunatatirea coordonarii si nivelului general de fitness
  • imbunatatirea posturii
  • combina mai multe componente de fitness intr-un singur antrenament – forta, echilibru si coordonare, putere si rezistenta
  • sprijina mentinerea densitatii osoase si a fortei fizice pentru sarcinile de zi cu zi
  • sprijina dezvoltarea puterii si andurantei, precum si recuperarea dupa leziuni
  • ajuta la reducerea durerilor de spate
  • este convenabil si deloc costisitor.

Cum se utilizeaza un kettlebell

Kettlebell-ul este destul de simplu de utilizat daca ramai atent si iti cunosti suficient corpul astfel incat sa faci miscarile adecvate. Daca nu esti obisnuit cu astfel de exercitii, executa-le lent pentru a observa cum te simti. Ia in considerare si alte aspecte, precum:

1. Foloseste kettlebell-ul potrivit

Incepe intotdeauna cu o greutate mai usoara pentru a invata sa stapanesti, mai intai, miscarile corecte. Asigura-te ca alegi o greutate medie, si ca manerul are o dimensiune potrivita.

2. Alege exercitii pentru incepatori

Un antrenament cu kettlebell poate presupune balansari, genuflexiuni si fandari, chiar aruncari ale kettlebell-ului. Ele pot parea simple dar pot fi destul de dure pentru incepatori si ar trebui efectuate cu atentie. Deci, daca esti incepator, incepe prin a invata cum sa stapanesti ridicarile cu kettlebell, din picioare.

3. Cauta intotdeauna informatii de la experti

Daca miscarile cu kettlebell nu sunt efectuate cu atentie, te poti rani. Cand esti incepator, este mai bine sa te informezi de la un instructor sau chiar din mediul online decat sa experimentezi pe cont propriu. Cel mai sigur, insa, este sa lucrezi cu un antrenor.

4. Antreneaza-te intr-un spatiu larg

Kettlebell-urile sunt grele si au potentialul de a te rani destul de serios, daca sunt folosite incorect. Balansarea kettlebell-ului necesita spatiu suficient in zona de antrenament, si lipsa oricaror obstacole. Si antrenamentul in aer liber este o idee buna, atata timp cat te poti antrena pe o suprafata plana.

0
Ne-ar plăcea să citim părerea ta, lasă un comentariu.x

Pin It on Pinterest