Selectează o Pagină

Care  sunt piesele scuterului?

  • Ghidonul
  • Tija
  • Lumini
  • Baterie
  • Puntea
  • Controler de viteza
  • Anvelope
  • Motor
  • Frane
  • Suspensie

Scuterele sunt din ce in ce mai populare ca optiuni alternative de transport personal, deoarece sunt rentabile, ecologice, portabile si usor de utilizat. Desi exista diferite tipuri si modele de scutere, si va fi de obicei compusa din piese standard care permit calatorilor sa ajunga mai eficient la destinatie. Daca intentionezi sa cumperi un scuter , cunoasterea pieselor acesteia iti va permite sa o intretii mai bine si sa descrii mai bine eventualele daune la mecanica.

In acest articol, voi enumera 10 piese diferite ale scuterului.

Ghidonul

 Ghidonul este piesa care iti va oferi control total asupra scuterului. Pe aceasta parte, vei vedea comenzile de franare, acceleratorul, ecranul de afisare, butoanele de alimentare si alte parti pentru controlul scuterului. In functie de modelul de scuter, ecranul de afisare va indica de obicei viteza, setarile de viteza si nivelul bateriei. 

Tija

Tija este tubul metalic lung care leaga ghidonul scuterului de rotile din fata. Tija poate fi pliata si poate deveni manerul principal pentru a transporta scuterul. La scuterele de calitate inferioara, mecanismul de pliere si tija reprezinta o sursa de instabilitate.

Lumini

Cele mai multe modele de scutere au incorporate un far LED si o lampa de coada pentru a ramane vizibili in timpul plimbarilor pe timp de noapte. Dar unele scutere de calitate superioara au lumini LED multicolore pe punte pentru o vizibilitate sporita.

Baterie

Bateriile scuterelor sunt de obicei amplasate sub punte. Cu toate acestea, la unele modele de scutere, acestea se pot gasi si in interiorul tijei. Majoritatea modelelor de scutere utilizeaza baterii litiu-ion, deoarece acestea se incarca mai repede, dureaza mai mult si au o densitate de putere mai mare.

Puntea

 Platforma pe care sta riderul se numeste punte. Majoritatea modelelor de scutere folosesc punti cauciucate pentru o mai buna aderenta si sunt suficient de late pentru a incape ambele picioare.

Controler de viteza

Controlerul de viteza este o piesa a scuterului care gestioneaza fluxul de curent de la baterie la motor. Acesta trimite puterea catre motor prin intermediul acceleratorului. De asemenea, arata ca o cutie metalica dreptunghiulara cu diferite fire atasate.

Anvelope

Scuterele au doua tipuri principale de anvelope: pneumatice (umplute cu aer) si solide (fara aer). Anvelopele pneumatice ofera o calitate mai buna a deplasarii, deoarece amortizeaza mai bine denivelarile decat anvelopele solide. Cu toate acestea, anvelopele pneumatice sunt predispuse la pana. Pe de alta parte, anvelopele solide necesita mai putina intretinere si protectie impotriva intepaturilor. Cu toate acestea, se stie ca anvelopele solide ofera o calitate mai slaba a deplasarii.

Motor

Scuterele au motoare electrice cu curent continuu fara perii (BLDC) care sunt de obicei incorporate in butucii rotilor. Motoarele electrice sunt clasificate pe baza unitatilor de wati.

 Frane

Franele sunt cea mai importanta parte a unui scuter, deoarece il ajuta pe calator sa pastreze controlul in timpul deplasarii. Exista diferite tipuri de frane, dar cele mai comune sunt franele mecanice si franele electronice.

Franele mecanice sunt folosite pentru a incetini. Exista diferite tipuri de frane mecanice, inclusiv frane cu tambur, cu disc si cu picior. Franele electrice sunt folosite pentru a opri. Acestea includ franele regenerative si electronice. 

Suspensie

Suspensia imbunatateste calitatea de rulare a scuterelor. Aceasta stabilizeaza deplasarea pe drumurile accidentate. Retine ca nu toate scuterele au suspensie.

Concluzie

Speram ca acest ghid rapid privind piesele pentru scutere electrice te va ajuta sa intelegi mai bine cum functioneaza. Asigura-te ca verifici in mod regulat aceste piese scuter pentru a ajuta la prelungirea duratei de viata a scuterului tau.

Fotografie de la G-FORCE Bike: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/vehicul-pavaj-caldaram-ecologie-14474990/

0
Ne-ar plăcea să citim părerea ta, lasă un comentariu.x

Pin It on Pinterest