Selectează o Pagină

Se apropie încă o sărbătoare, ceea ce poate fi în același timp un moment de bucurie, timp petrecut alături de cei dragi, mâncăruri tradiționale, timp frumos, însă în același timp poate reprezenta și un factor de stres, cât timp trebuie să alegi cadoul ideal pentru cei mici. Iar nu ai vrea ca iepurașul de Paște să fie o dezamăgire pentru ei, altfel putem spune adio la zâmbete alături de ouăle colorate.

Nu îți fă însă griji, Decathlon are, ca de obicei, în stoc cele mai tari cadouri, care nu doar vor convinge toții copii să petreacă timp în aer liber, însă îi vor și supune la niște mișcare sănătoasă, binevenită după atâția cozonaci.

Dar de ce ai alege totuși un sport pe roți, adică o bicicletă, #role sau o trotinetă?

1. Îi va binedispuse instant

Sportul este cunoscut, în general vorbind, ca un stimulent al stării de spirit; pe lângă explicațiile legate de chimicalele din corpul nostru care se combină în moduri extraordinare pentru a ne face pe noi să ne simțim bine, ne gândim și la faptul că astfel suntem ”forțați”, fără să ne dăm seama, să petrecem timp în natură, să vedem peisaje noi, să încercăm lucruri noi.

Iar dacă învățăm copiii de mici că mersul pe bicicletă te poate duce departe, vor ține minte acest lucru și ca adulți. Pentru un plus de voie bună însă, poți alege din modelele special create pentru copii, cum ar fi bicicletele cu unicorni sau super eroi.

Același lucru e valabil și pentru role, chiar dacă rolele nu te vor duce kilometri întregi în aventuri inedite, sigur vor distrage atenția oricărui copil și îi vor aduce un zâmbet pe buze, mai ales dacă e vorba de un model cu adevărat deosebit.

2. O metodă sănătoasă de a anihila plusul de zahăr

Cum spuneam deja, Paștele, ca orice altă sărbătoare, vine alături de mâncăruri tradiționale fantastice, care ne îmbie să nu ne mai ridicăm de la masă. Astfel, o excursie în aer liber, fie pe role, trotinetă sau o bicicletă, va fi binevenită pentru întreaga familie.

Cei mari pot astfel să scape de grija posibilelor kilograme în plus, pe când cei mici vor anihila astfel nivelul mai ridicat de zahăr din organism. Să nu mai menționăm faptul că arzând atâtea calorii va avea un efect și asupra somnului, după doar câteva ore petrecute alături de trotineta visată , nicio pleoapă nu ar putea rămâne deschisă noaptea.

3. Avem grijă de plămâni

Din păcate joburile noastre corporatiste ne atrag spre marile orașe, ceea ce nu este mereu un lucru pozitiv, mai ales când ne uităm la calitatea aerului. Nu e de mirare astfel că studiile arată că cei ce aleg mersul pe bicicletă sau trotinetă inhalează un nivel mai redus de toxine decât cei ce aleg mașina.

Astfel, poți deveni un exemplu pozitiv pentru copilul tău, mergând alături de el, fie pe străzile din oraș în drum spre școală, sau pe aleile din satul bunicilor, pe bicicleta preferată, unde aerul încă nu a fost contaminat.

4. Sunt sporturi cu un impact redus

Copii nu simt mișcarea în același fel în care o simțim noi, adulții, care după două etaje urcate pe jos nu mai primim aer. Însă pe lângă plămâni, simțim acest lucru și în oase sau la mușchi. Iar cei mici aleargă oricum, zi de zi, unul după celălalt sau bucurând-se de jocurile copilăriei.

Astfel, îi poți stimula cu un tip diferit de activitate; mersul pe #bicicletă, rolele și #trotineta au un impact redus asupra genunchilor și mușchilor, astfel sunt sporturi cu care e bine să ne obișnuim de mici.

5. Îmbunătățesc coordonarea și echilibrul

Un alt punct în plus pe care aceste trei sporturi îl au este că toate îmbunătățesc coordonare. Fie că mergi pe bicicletă, pe role sau pe trotinetă, întregul tău corp este activ în mișcare, este activ în a încerca să te mențină pe poziție, să păstreze balanța necesară ca tu să poți sta liniștit.

Astfel, și mușchii se vor dezvolta mai echilibrat iar cei mici vor avea un simț al echilibrului mult mai dezvoltat față de cei ce nu știu merge pe bicicletă, de exemplu.

Iar dacă bicicleta sau trotineta este un model destul de special, și motivația copiilor de a învăța aceste sporturi sănătoase va fi și mai mare.

6. O postură de nota 10

Un alt aspect la care de multe ori cei ce deja folosesc ”roți” în viața de zi cu zi nu se mai gândesc, este că aceste sporturi îmbunătățesc postura. Continuând ideea anterioară, pentru a putea menține un echilibru perfect, corpul trebuie să lucreze anumiți mușchi care implicit vor duce spre o postură mai corectă.

Astfel, cumpărându-i micuțului tău o bicicletă sau niște role, nu va mai trebui să vă certați zi de zi pentru cât de cocoșat stă în fața caietelor. În plus, poți lua modelul ideal în funcție de vârstă și nivelul de pricepere.

De exemplu, pentru juniorii din acest sport, optează pentru role cu 4 roți, dispuse pe două linii pe când pentru cei mai avansați din domeniu, alege varianta de 4 roți înșiruite.

Acestea sunt doar câteva din multele beneficii pe care aceste tipuri de exerciții îl aduc în viața noastră, fie că suntem adulți, fie că e vorba de copii.

Nu uita însă că pentru cei ce merg pe ”roți” pentru prima dată, siguranța este esențială, astfel protejează mereu capul, cu căști speciale pentru ciclism și genunchii cu genunchiere adecvate.

De asemenea, în momentul în care cumperi bicicleta, asigură-te că este modelul ideal pentru vârsta copilului tău.

Acestea fiind spuse, îți ureaz un Paște cât mai aventuros, pe cât mai multe roți, și cu cât mai multe zâmbete si nu uita:

Hai afară, hai la sport!

0
Ne-ar plăcea să citim părerea ta, lasă un comentariu.x

Pin It on Pinterest