Selectează o Pagină

Printre numeroasele exerciții fizice pe care le putem realiza acasă, daca nu avem suficient timp pentru a merge la sala sa nu ne dorim asta, cele mai comune sunt cele de încălzire, flotările, genuflexiunile, abdomenele precum si diverse altele care sa ne lucreze in special abdomenul si pectoralii, acestea fără a lua in considerare utilizarea de accesorii si echipamente. O data ce acestea intra in antrenament, gama de exerciții pe care le putem face devine si mai variata si mai complexa. De la gantere si benzi elastice pana la mese speciale si chiar aparate multifuncționale, care ne ajuta sa realizam numeroase programe de fitness si nu numai.

Magazinele din care putem cumpăra un aparat multifuncțional sunt destul de multe însă este bine sa alegem ceva de calitate chiar daca asta ar insemna si sa plătim mai mult pentru acestea.

Practic, un aparat multifunctional este un echipament de fitness care combina mai multe functii si exercitii pentru a oferi o mare varietate de optiuni de antrenament. Aceste aparate sunt proiectate sa ofere o solutie completa de antrenament pentru intregul corp si sunt ideale pentru utilizatorii care doresc sa se antreneze integral, chiar si de acasa.

Un aparat multifunctional poate include o gama larga de caracteristici, precum o banca de presa ajustabila, o bara de tractiune, o masina pentru picioare, un aparat pentru flotari si multe altele. Aceste caracteristici permit utilizatorilor sa efectueze o varietate de exercitii pentru muschii pieptului, umeri, spatel, bicepsi, tricepsil, abdomen si picioare, toate intr-un singur aparat.

Exista o varietate de exercitii pe care le putem cu ajutorul unui aparat multifunctional si care sa ne antreneze anumite grupe de muschi, anumite zone ale corpului sau execitii totale, care sa ne lucreze tot corpul in cadrul unei singure sesiuni de antrenament.

  • Exercitii pentru muschii pectorali: prese pe piept, flotari la aparat, impins cu bara sau cu gantere.
  • Exercitii pentru muschii spatelui: tractiuni cu prindere larga sau ingusta, rame, impins cu gantere sau cu bara.
  • Exercitii pentru muschii picioarelor: genuflexiuni, presa pentru picioare, extensii de picioare, fandari, ridicari pe varfuri.
  • Exercitii pentru muschii bicepsului si tricepsului: impins cu bara pentru biceps, impins cu gantere pentru triceps, flotari cu prindere ingusta pentru triceps.
  • Exercitii pentru muschii abdominali: ridicari de trunchi, exercitii de twist, ridicari de picioare, fandari laterale.

Un mare avantaj al antrenamentelor acasa este acela ca le putem face oricand, mai ales in cazurile in care tipul liber ne este limitat si nu putem respecta un program precis in cadrul caruia sa mergem la sala de fitness. De asemenea, nu este nevoie sa mai iesim afara atunci cand este foarte frig sau foarte cald si nici nu este nevoie sa ne mai deplasam pana la locatia salii de fitness ci mai degraba sa facem totul de acasa.

Un bun exemplu sunt antrenamentele scurte in pauzele dintre programele de lucru, pentru cei ce lucreaza de acasa. In fiecare zi se poate stabili un anumit program de munca si unul de pauza in care sa fie incluse si diverse exercitii.

Photo by ŞULE MAKAROĞLU on Unsplash

0
Ne-ar plăcea să citim părerea ta, lasă un comentariu.x

Pin It on Pinterest