Selectează o Pagină

Atunci cand esti insarcinata, instinctul iti va spune ca cel mai important lucru este sa te mentii pe tine si sarcina in siguranta. Dar asta nu inseamna sa renunti la efortul fizic si sa devii sedentara – dimpotriva, este recomandat sa faci miscare si in aceasta perioada pentru ca organismul tau sa poata sustine sarcina, nasterea, si perioada post-natala. Femeilor insarcinate le este recomandat, in general, sa faca 50 de minute (incluzand incalzirea) de exercitiu fizic moderat, de trei ori pe saptamana.

Banda de alergat nu este interzisa in timpul sarcinii, si nici exercitiile cardio. Bineinteles, este necesar sa te consulti, intotdeauna, cu medicul, inainte de a adopta un anumit program de fitness si de a incerca anumite aparate.

Daca medicul isi da acordul, poti folosi banda de alergat fara probleme, urmand cateva…

Reguli pentru sanatatea si siguranta ta si a copilului:

Sustine abdomenul

Pentru a evita disconfortul suplimentar, foloseste o centura elastica pentru a-ti sustine abdomenul si a elibera din presiunea pe care sarcina si timpul petrecut in picioare o creeaza la nivel lombar.

Foloseste testul vorbirii

Acest text va masura daca ai suficient oxigen sau daca, dimpotriva, depui prea putin efort atunci cand te antrenezi. Dupa 1 minut de alergat pe banda, spune cateva propozitii cu voce tare. Daca nu poti vorbi aproape de normal, inseamna ca nu ai suficient oxigen, ceea ce inseamna ca nici copilul nu are suficient oxigen. In schimb, daca poti vorbi cu usurinta, poti creste nivelul de efort pe care il depui cand alergi.

Concentreaza-te pe inclinatie in loc de viteza

Poti creste intensitatea unui antrenament crescand inclinatia, in loc sa alergi mai rapid si sa te bazezi pe anduranta. Vei avea beneficiile unui antrenament cardio dar iti vei tonifia si musculatura picioarelor, fara sa pui multa presiune asupra ligamentelor din zona soldurilor.

Pentru mai multa siguranta, sprijina-te de barele laterale – combinatia dintre greutatea sarcinii si inclinatie te poate dezechilibra si, prin urmare, expune la accidentari. Barele laterale sunt menite sa iti ofere ajutor suplimentar, iar daca este dificil sa te sprijini de ele este posibil sa te antrenezi intr-un ritm prea solicitant.

Hidrateaza-te

Tine o sticla cu apa aproape de tine atunci cand te antrenezi. Este important sa iti mentii temperatura la un nivel normal in timpul sarcinii, iar apa te va ajuta sa faci acest lucru. Deshidratarea poate conduce nu numai la o stare generala proasta, ameteala, sau greata, ci inclusiv la travaliu prematur.

Fa stretching dar nu exagera

Stretching-ul iti va face bine daca il practici dupa incalzire si dupa antrenament. Totusi, intinde-te cu grija deoarece, in timpul sarcinii, organismul tau produce hormoni ce iti fac articulatiile, ligamentele, si anumiti muschi, mai flexibili.

Incearca un antrenament in intervale

Antrenamentul in intervale (exercitiu de intensitate moderata, urmat de o pauza cu durata similara) te va ajuta sa te mentii in forma, insa iti va oferi si pauzele necesare astfel incat sa nu te suprasoliciti fizic.

Tu ce parere ai despre aceste reguli, stiai de ele? sau.. astept parerea ta intr-un comentariu mai jos.

Sursa imagine StockSnap / Pixabay

0
Ne-ar plăcea să citim părerea ta, lasă un comentariu.x

Pin It on Pinterest